Beste luieremmer 2018 » Achtergrondartikelen

Wel of geen hygiënedoekjes bij het verschonen gebruiken?

De billetjes van je baby krijgen het soms hard te verduren: urine en ontlasting kunnen irritatie veroorzaken, bij een vieze luier blijven de billetjes soms te lang vochtig en een luier die niet goed past kan flink schuren. Dit alles kan resulteren in luieruitslag die zich in erge gevallen kan ontwikkelen tot heuse ontstekingen van de gevoelige huid van je baby. Regelmatig de luier van je baby verschonen en de billetjes op de juiste manier schoonmaken is dan ook is heel belangrijk om deze ongemakken te voorkomen.

Meer lezenWel of geen hygiënedoekjes bij het verschonen gebruiken?

Verschillende soorten ontlasting in een luier

Kersverse ouders zijn vaak overbezorgde ouders. Vooral in het begin zijn ze vaak onzeker over zichzelf en vragen ze zich af of ze de verzorging van zo’n hulpeloos wezentje wel goed aanpakken. Een van de zaken waar ouders zich het meeste zorgen om maken is de ontlasting van hun baby. Dit kan er immers op wijzen dat de baby zich niet goed voelt of iets onder de leden heeft.

Meer lezenVerschillende soorten ontlasting in een luier

Luieruitslag: wat kun je ertegen doen?

Luieruitslag, ook wel luiereczeem of luierdermatits genoemd is een aandoening waar vrijwel alle baby’tjes wel eens mee te maken krijgen. Deze luieruitslag is niet gevaarlijk, maar je baby kan er wel behoorlijk last van hebben en erge luieruitslag kan heel pijnlijk zijn. Je arme kleintje kan je natuurlijk niet vertellen wat er mis is en deze pijnlijke billetjes kunnen je baby dan ook behoorlijk prikkelbaar maken.

Meer lezenLuieruitslag: wat kun je ertegen doen?