Beste luieremmer 2018 » Tips

Luiercommode kopen: waar let je op?

Een luiercommode is een handig meubelstuk waarop je je kleine spruit heel comfortabel kan verschonen, droogwrijven, aankleden en zelfs wassen. Een commode kan je perfect in de kinderkamer zetten, maar ook de badkamer, de woonkamer of de keuken is een bijzonder handige plek om een luiercommode te plaatsen. Waar je het beste de luiercommode plaatst, zal afhangen van je eigen dagelijkse routine en je eigen organisatie.

Meer lezenLuiercommode kopen: waar let je op?

Wat hoort er in een luiertas?

Elke ouder zal het vast wel weten: met een baby in huis kan je niet meer zomaar onbezorgd en onvoorbereid de deur uitgaan. Een baby kan onderweg extra verzorging nodig hebben, kan heel grote honger krijgen, zal zich na een tijdje ongetwijfeld gaan vervelen en maakt soms ook wel eens iets vies. Een handig hulpmiddel om met je kleine spruit op stap te gaan is een luiertas. Dit is een tas, meestal in vrolijke of schattige kleuren, waarin je alle zaken kan stoppen die je nodig kan hebben als je met je baby of peuter de wijde wereld intrekt.

Meer lezenWat hoort er in een luiertas?

Luieremmer voor de kinderopvang

Blije babys door een goede luieremmer.

Best wel een zalige periode zo een baby’tje in huis. Tenminste zolang je als kersverse ouder kan genieten van jouw bevallingsverlof. Na een week of 16 moeten de meeste mama’s (of papa’s) echter weer aan de slag. Dan begint meestal een periode waar een goede organisatie nodig is om alles in goede banen te leiden.

Meer lezenLuieremmer voor de kinderopvang

Hoe luieremmer schoonmaken?

Met een baby in huis is een luieremmer een uitstekend idee. De luieremmer vermijdt immers dat je elke vieze luier afzonderlijk in de vuilnisbak moet gooien. Dit is vooral handig als je ’s nachts je bed uit moet om de baby te verschonen. Door een luieremmer op de kamer kan je jezelf in het midden van de nacht de vele trappen naar de benedenverdieping besparen. Ook heel handig natuurlijk als je op de hoogste verdieping van een flatgebouw woont zonder balkon. Het is echt niet zo aangenaam de keukenvuilnisbak te vullen met de vieze stinkende luiers. Nog minder leuk wordt het als de vuilnisbak op de gang staat en alle buren kunnen meegenieten van het “aroma” van een vuilnisbak of afvalcontainer vol vieze luiers.

Meer lezenHoe luieremmer schoonmaken?

Is een luieremmer echt nodig?

Vele toekomstige ouders twijfelen over de aankoop van een luieremmer. Vrienden, collega’s of familieleden met baby’s somden hen vaak al de voor- en de nadelen op van een luieremmer. De reacties op het gebruik van een luieremmer lopen heel vaak ver uiteen. Sommigen vinden het een aankoop die de moeite niet waard is, anderen zijn er heel positief over.

Meer lezenIs een luieremmer echt nodig?

Hoe vermijd je geuren in de luieremmer?

Vele vrouwen vinden de geur van een baby onweerstaanbaar. Elk van ons die ooit een baby heeft vastgehouden kent waarschijnlijk wel die specifieke, zoete, karamelachtige babygeur. Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien gebleken dat de geur van baby’s het brein van vrouwen stimuleert. Het zou een biologische reactie zijn, waardoor de moeder-kind relatie wordt versterkt.

Meer lezenHoe vermijd je geuren in de luieremmer?

Luieremmer zonder navulling

De grootste tip die wij ouders geven kunnen is: koop een luieremmer zonder navulling. Een luieremmer zonder navulcassettes is beter dan een luieremmer met. In dit artikel vertellen we je graag waarom een degelijke luieremmer beter is dan het andere type. Het gaat om minder stress, minder geld en meer tijd. Wij raden dan ook een luieremmer zonder navulling aan: bijvoorbeeld een [bcs_product q=”diaper champ”]Diaper Champ[/bcs_product] of een [bcs_product q=”ubbi luieremmer”]UBBI Luieremmer[/bcs_product].

Meer lezenLuieremmer zonder navulling