Welke luieremmer is de beste?

baby in white shirt lying on bed

Gustavo Cultivo op Unsplash

Tim Forster op 3 oktober 2015

Er zijn veel verschillende luieremmers op de markt. Als ouder van je pasgeboren baby zie je bomen door het bos niet meer. Hieronder beschrijven wij welke luieremmersoorten er op de markt zijn en welke volgens ons de beste is.

Navulcassettes of niet?

De eerste vraag die je als ouder stellen moet: wil je een luieremmer met navulcassettes of eentje zonder. Welke luieremmer de beste is, hangt van het antwoord af op deze vragen. Beide soorten hebben hun voor- en nadelen. De emmers met navulling zijn over het algemeen geurvrijer. In deze variant krijgen de luiers automatisch een folie omgewikkeld. Hier is het ontstaan van geurtjes praktisch nihil. De aanschaf van de speciale foliën maken deze luieremmers echter duur. De andere variant is geurvrij door een goede afsluiting. De luiers komen in een gewone afvalzak. Je ruikt de luiers niet door de goede deksel. Hoewel deze variant vaak duurder in aanschaf, zijn dat de enige kosten die je maakt.

Nogmaals de voor- en nadelen op een rij:

[su_table] |Geen navulling|Met navulling |[wp-svg-icons icon=happy wrap=i] Aanschaf ietsje duurder[wp-svg-icons icon=happy wrap=i] Geen vervolgkosten[wp-svg-icons icon=sad wrap=i] Niet geheel reukloosVoorbeeld luieremmer: [bcs_product q=diaper champ]Diaper Champ[/bcs_product]|[wp-svg-icons icon=happy wrap=i] Goedkoop in aanschaf[wp-svg-icons icon=sad wrap=i] Dure vervolgkosten[wp-svg-icons icon=happy wrap=i] Vrijwel geheel reukloosVoorbeeld luieremmer: [bcs_product q=sangenic]Sangenic[/bcs_product]

[/su_table]

Welke luieremmer: Capaciteit

Wat ook een belangrijke factor welke luieremmer het beste voor jou en je familie is, is de grootte van de emmer. Er bestaat een groot verschil tussen de groottes van de luieremmers van de verschillende merken. Hoe groter, hoe duurder uiteraard dus het is raadzaam hier goed naar te kijken. Er zijn twee redenen om voor een grote luieremmer te kiezen:

  • Luierverbruik baby. Een gemiddelde baby verbruikt ongeveer 5-6 luiers per dag. Dit hoeven niet altijd poepluiers te zijn. Het aantal poepluiers per dag verschilt enorm per kind. Dit is moeilijk vantevoren te zeggen.
  • Woonsituatie. Woon je op de vierde verdieping en moet je 4 trappen naar beneden lopen om de luieremmer te legen? Dan is het raadzaam een grote variant aan te schaffen. Is dit niet geval en kun je makkelijk de luieremmer legen? Dan kun je ervoor kiezen om een kleinere te kopen.

Gevoelig voor geurtjes?

Aangezien luiers, en vooral poepluiers, een zeer penetrante geur hebben, vinden veel mensen deze als zeer storend. Hiervoor moet je naar een luieremmer grijpen met een goede geurbestrijding. Wie die niet erg storend vindt, kan ook kiezen voor een goedkope luieremmer met een eenvoudige afsluiting. Welke luieremmer het meest geschikt is, hangt dus ook af van de gevoeligheid van je neus.

Welke luieremmer is de beste?

Welke luieremmer het beste is, is moeilijk te zeggen. Het hangt voor een groot deel van jouw situatie thuis af en wat voor kind je hebt. Wij hopen dat je door dit artikel toch wat wijzer bent geworden in je zoektocht naar een goede luieremmer voor je gezin. Bekijk ook onze Luieremmertest voor gedetailleerde informatie over de verschillende luieremmermerken.