Waarom een luieremmer?

baby crawling near long-coated brown dog near door

Picsea op Unsplash

Tim Forster op 6 oktober 2015

Als je zoekt naar uitzetlijstjes voor baby's komt een luieremmer op velen voor. Het is een bijna automatische koop voor veel ouders, die hun eerste kindje verwachten. Er zijn echter ook telkens weer geluiden, die stellen Waarom een luieremmer?? Je kunt inderdaad ook je gewone afvalbak gebruiken als luieremmer, maar erg ideal is het niet. Hieronder enkele redenen waarom een luieremmer in bepaalde situaties een must is.

Gemak

Het gemak dient de mens en dat geldt voor een luieremmer ook. Waarom een luieremmer kun je alsvolgt beantwoorden: omdat het zo makkelijk is. Je zet de emmer naast commode en binnen een paar seconden is de luier geheel geurloos weggegooid. Een afvalemmer kun je moeilijk in de kinderkamer zetten, vanwege de nare reuk ([bcs_product q=sangenic]de Sangenic[/bcs_product] is geheel geurloos). Een luieremmer is gewoon erg simpel in gebruik en vergemakkelijkt het al genoeg moeilijke leven met een baby.

Hygiëne

Het belangrijkste antwoord op waarom een luieremmer is waarschijnlijk de betere hygiëne.  Als je geen mogelijkheid om de luier in de afvalcontainer buiten de deur te deponeren, dan is het aan te raden een luieremmer aan te schaffen. Als je elke keer een luier in de afvalbak in de keuken deponeert is dat niet zo fris. In een luier zitten allerlei bacteriën die je liever mengt met eten en drinken. Een gewone afvalemmer in de kinderkamer zorgt ervoor dat de kinderkamer vol met vieze geurtjes is. Niet fris voor je kind of voor jezelf.

Meer genieten van je baby

Een woning waar het niet constant ruikt naar vieze luiers, reduceert de stress waardoor je meer van je baby kunt genieten. Een luieremmer zorgt ervoor dat nare reuk van poepluiers zich niet kunnen verspreiden. Het ruikt altijd fris in een woning met een luieremmer. Denk bijvoorbeeld aan een [bcs_product q=diaper champ]Diaper Champ[/bcs_product], de winnaar van onze test.

Niet meer altijd naar buiten

Sommige ouders wonen op een hoge etage in een flatgebouw en hebben niet de mogelijkheid om na elke verschoning de luier in de afvalcontainer buiten te gooien. Een luier voor de deur leggen, is natuurlijk helemaal uit den boze in een flat. Maar ook ouders met een huis, doen er goed aan om een luieremmer aan te schaffen. Je kunt wel even snel naar buiten, maar een pasgeboren baby leg je niet zo makkelijk af.