Tweedehands luieremmer - doen of niet?

baby in white shirt lying on bed

Gustavo Cultivo op Unsplash

Tim Forster op 4 oktober 2015

Een luieremmer kan behoorlijk in de kosten lopen. Voor je kleine doe je natuurlijk alles, maar je probeert natuurlijk te sparen waar je kan en zo'n emmer is best prijzig. Veel ouders denken er daarom over na om een tweedehandsje te kopen. Is dit echter wel een goed idee en wordt goedkoop op die manier niet duurkoop?

Tweedehands: liever niet

Het klinkt goed: een luieremmer voor slechts een habbekrats van wat hij nieuw in de winkel kost. Op tweedehands veilingsites kun je al snel tot 50% besparen. Maar of het echt een goed idee is. De meeste van deze emmers zijn vaak al enkele jaren in gebruik. En hoewel emmers steeds beter worden in het afschermen van geurtjes, na een paar jaar gaat hij toch ruiken. Daar doe je niet zo heel veel aan. Het kan dus zijn, dat je een emmer in huis haalt die al stinkt. Dan kun je alsnog een nieuwe kopen.

Liever een nieuwe

Er zijn een aantal dingen in de babyuitzet die je ook heel goed tweedehands kunt kopen. Maar een luieremmer hoort hier niet bij. De kans dat de emmer niet meer luchtdicht is en daardoor stinkt is erg groot. Als ouder kun je dan wederom naar de winkel kopen en een nieuwe kopen. De tweedehands kun je weggooien. Zonde van je geld.

Bekijk bijvoorbeld de [bcs_product q=diaper champ]Diaper Champ[/bcs_product] in deze video