Luieremmer zonder navulling

baby in white knit cap lying on green fur textile

Gigin Krishnan op Unsplash

Tim Forster op 3 november 2015

De grootste tip die wij ouders geven kunnen is: koop een luieremmer zonder navulling. Een luieremmer zonder navulcassettes is beter dan een luieremmer met. In dit artikel vertellen we je graag waarom een degelijke luieremmer beter is dan het andere type. Het gaat om minder stress, minder geld en meer tijd. Wij raden dan ook een luieremmer zonder navulling aan: bijvoorbeeld een [bcs_product q=diaper champ]Diaper Champ[/bcs_product] of een [bcs_product q=ubbi luieremmer]UBBI Luieremmer[/bcs_product].

Minder stress

Als je luieremmer koopt met navulling dan moet je er altijd voor zorgen dat deze foliën ook in huis hebt. Ik weet niet hoe het bij jullie vergaat, maar als je een kind hebt, hebt opeens veel minder tijd om te gaan winkelen. Dus of sla je een grote voorraad navulling in, of je hebt opeens geen navulling meer en kun je de luieremmer niet gebruiken. Een grote voorraad is nadelig omdat je waarschijnlijk de ruimte die deze innemen best wel anders kunt besteden. Opruimstress dus. En als je de navulcassettes weer eens vergeet, dan is dat enorm zonde van de luieremmer.

Minder geld

Op de lange duur kost een luieremmer met navulling meer dan eentje zonder. Een gewone luieremmer is in de aanschaf soms best prijzig. Maar ouders schrikken nog meer van de prijzen van speciale navulcassettes. Dat is heel slim van de fabrikant, maar niet zo leuk voor de ouders. Elke luieremmer heeft zijn eigen navulling. Dus de navulling van de HEMA passen niet in de Sangenic en vice versa. In een gewone luieremmer passen ook gewone vuilniszakken, en die zijn niet duur. Een luieremmer met navulcassettes is ook een aanslag op je portemonnee.

Meer tijd

Doordat je niet de hele tijd nieuwe navulling moet kopen, heb je meer tijd over om van je baby te genieten. En dat is toch het belangrijkste? Je hebt vast weleens vergeten de navulling te kopen en dan moet je wederom naar de winkel: baby aankleden, baby in de auto of op de fiets, naar de winkel. Het kost allemaal tijd, die je met een gewone emmer niet hebt. Daar je altijd wel een gewone afvalzak in huis hebt.

Luieremmer.net raad je dus aan een luieremmer zonder navulling te kopen. Ook al zijn deze iets minder goed in het tegenhouden van de nare geur. Het nadeel hiervan weegt niet op tegen de voordelen. Kijk in onze Luieremmer-Test welke luieremmer het meest geschikt is voor jou en en je gezin.