Luieremmer of een normale afvalemmer?

baby in white knit cap lying on green fur textile

Gigin Krishnan op Unsplash

Tim Forster op 3 september 2015

In dit artikel willen we de vraag aan te pakken of een luieremmer in vergelijking met een normale afvalemmer echt beter is. Dit is een zeer belangrijke vraag voor veel ouders die denken over de aanschaf van een luieremmer. Wij stellen je de voor- en nadelen van beide varianten voor.

Voor- en nadelen van beide varianten

De aankoop van een luieremmer lijkt op het eerste gezicht onnodig. Een gewone afvalemmer voldoet ook, en sluit de stinkers ook af. Dat klopt. Bovendien wordt vaak een kleine pedaalemmer gebruikt voor de verwijdering van luiers. Die heeft elk huishouden. Dus uitzondering van het verkopen van vuilniszakken heeft u geen kosten.

Voor een luieremmer moet je echter slechts eenmaal in de buidel tasten voor de aanschafkosten. Die zijn afhankelijk van het model ook relatief hoog. Echter is een luieremmer hygiënischer dan een prullenbak en biedt bovendien een effectievere geurcontrole. De luiers zijn verpakt in een luchtdichte luieremmer en eventuele dampen dringen niet naar buiten. Ook onder de luieremmers zijn er modellen die werken met normale vuilniszakken. Zo vermijd je hoge vervolgkosten. Dus hier elimineer je het argument van de hoge kosten van een luieremmer mee.

Denk na over later

Je moet in deze kwestie van de luieremmer niet alleen letten op de prijs, maar ook nadenken over later. In de zomer, is het geen punt om de prullenbak dagelijks te legen. In de winter in de koude wind, sneeuw en ijs kan het er weer anders uitzien. Gedurende deze tijd, ben je blij dat je een luieremmer hebt, die je niet elke dag hoeft te legen, anders verspreid de luiergeur in het hele huis verspreidt. Zelfs voor de baby kan dit zorgen voor slapeloze nachten. Als je moe bent, wil je niet meer naar buiten naar de grote vuilnisbak te rennen.

Zelfs de geur van luiers is niet te onderschatten. Op het laatst als de kleine niet alleen meer moedermelk drinkt,  neemt de luierstank onverwachte vormen aan. Dan is men zeker tevreden over een luieremmer, die de stank afsluit.

Conclusie: luieremmer of afvalemmer

Of je een normale prullenbak of een luieremmer neemt moet iedereen voor zich beslissen. Sommigen vinden de geur van de luier niet erg of heeft er geen problemen mee om de vuilnis dagelijks te legen. De ander wil het liever geur-vrij hebben en niet elke dag naar vuilnisbak willen lopen. Voor de laatste groep is een luieremmer zeer aan te bevelen. Bekijk hier onze luieremmertest.