Luiercommode kopen - waar let je op?

person holding baby feet

Omar Lopez op Unsplash

Tim Forster op 1 oktober 2017

Een luiercommode is een handig meubelstuk waarop je je kleine spruit heel comfortabel kan verschonen, droogwrijven, aankleden en zelfs wassen. Een commode kan je perfect in de kinderkamer zetten, maar ook de badkamer, de woonkamer of de keuken is een bijzonder handige plek om een luiercommode te plaatsen. Waar je het beste de luiercommode plaatst, zal afhangen van je eigen dagelijkse routine en je eigen organisatie.

Hoe ziet een luiercommode eruit?

" rel="nofollow"> Een luiercommode is over het algemeen veel steviger dan een gewone verzorgings- of luiertafel. Luiercommodes bestaan werkelijk in alle vormen en uitvoeringen. Wat luiercommodes wel allemaal gemeen hebben is dat er zowel ruimte is om je baby te verschonen of andere kleertjes aan te trekken en dat je er heel wat baby- en kinderspullen in kwijt kan.

Een goede luiercommode heeft een praktische hoogte waarop je zeer makkelijk kan werken en heeft laden of mandjes om allerlei verzorgingsproducten en kinderkleertjes in op te bergen. Sommige luiercommodes hebben zelfs een ingebouwd badje, zodat je hierop ook perfect je baby kan wassen.

Een luiercommode komt niet alleen heel goed van pas als kinderen nog in de luiers zitten, maar eenmaal de kinderen groter zijn, heb je er meteen ook een heel handig kastje bij om kleren of speelgoed in op te bergen.

Waar moet je op letten als je een luiercommode wilt aanschaffen?

" rel="nofollow">  Een luier commode bestaat in verschillende uitvoeringen. Zo bestaan er luiertafels met ingebouwde kastjes of met een ingebouwd badje.

Voor je overgaat tot de aankoop van een luiercommode, sta je best even stil bij je dagelijkse routine en waar je vooral je baby zal wassen, verzorgen en verschonen. Sommige ouders kiezen hiervoor de badkamer, de kinderkamer, de keuken of de woonkamer. In functie van de plaats waar je de luiercommode zal plaatsen, kan je een keuze maken voor een bepaald model.

Zo hoeft een luiercommode die je in de badkamer plaatst bijvoorbeeld geen ingebouwd badje te hebben, omdat je al alle nodige sanitaire voorzieningen in de badkamer zelf hebt.

Denk ook eens na over wat je allemaal in een luiercommode wilt leggen. Wil je deze ook gebruiken om schone kleertjes in op te bergen, ga dan voor een commode met veel kastruimte. Plaats je de luiercommode in de kinderkamer, naast de kleerkast, dan kan je gerust voor een eenvoudiger model gaan.

Een luiercommode is een onmisbaar hulpmiddel om je kleintje op een comfortabele en praktische manier te wassen, te verschonen of andere kleertjes aan te trekken.