Hoe maak ik een luieremmer goed schoon?

baby laying on bed

Picsea op Unsplash

Tim Forster op 4 september 2015

Zelfs als je constant je luieremmer regelmatig reinigt na het verwijderen van de luiers, krijgt de emmer na enige tijd toch een onaangename geur. Wat kunt u doen om zich te ontdoen van deze geur beschrijven wij in dit artikel.

Schrobben is niet genoeg

Water en reinigingsmiddelen zijn op de lange termijn niet voldoende in het schoonmaken van een luieremmer. Het vuil gaat misschien wel weg, maar een meerderheid van de ziektekiemen overleven het regelmatig reinigen van de luieremmer toch. Deze kiemen zijn de oorzaak van de onaangename geur.

Maar hiervoor zijn een paar tips die een oplossing van dit probleem kunnen zijn:

Desinfecterende spray: Naast de normale reiniging van de luieremmer met water en wasmiddel kun je ook desinfecterende spray gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de geur verdwijnt.

Azijn: Je kunt de luieremmer wassen met azijn. Het azijn heeft hetzelfde effect als het ontsmettingsmiddel en doodt bacteriën. Alleen de achterblijvende azijngeur is een nadeel. Als alternatief kun je ook citroenzuur gebruiken voor het reinigen.

Koffiebonen: Koffiebonen kunnen vaak wonderen verrichten in de geurbestrijding. De bonen nemen de geur op en neutraliseren hem zo. Hiertoe plaats je simpel een paar koffiebonen onderaan de luieremmer.

Bakpoeder: Stof de luieremmer met bakpoeder af en laat deze ​​een paar uur staan. Spoel dan de emmer af met water. Het koolzuur in het bakpoeder ontdoet de luieremmer van nare geurtjes.

Wij hopen dat deze tips je kunnen helpen om vervelende geurtjes van de luieremmer te elimineren.