Wat te doen als een luieremmer stinkt?

baby in bassinet

Michal Bar Haim op Unsplash

Tim Forster op 4 juli 2018

Iedere ouder weet dat een vieze luier een bijzonder indringende geur kan verspreiden. Niet zo aangenaam dus om deze in een gewone prullenbak te gooien. De uitvinding van luieremmers was dan ook – bijna letterlijk – een hele verademing voor kersverse ouders. Het bijzondere aan een luieremmer is dat deze voorkomt dat vieze geurtjes zich door de kamer verspreiden. Zo’n speciaal opslagsysteem voor vieze luiers is heel handig, maar dit betekent niet dat men alle geuren kan voorkomen. Zo klagen sommige ouders erover dat de luieremmer zelf na verloop van tijd begint te stinken. En eigenlijk is dit helemaal niet zo vreemd: de meeste luieremmers zijn gemaakt van kunststof die de vieze luiergeur absorbeert.

Tips voor een luieremmer die blijft stinken

  • Maak de luieremmer op regelmatige tijdstippen helemaal leeg. Hoe langer vieze luiers in de luieremmer liggen, hoe meer de kunststof de vieze geuren gaat opnemen.
  • Geef de luieremmer af en toe een stevige poetsbeurt. Sopjes van soda, groene zeep of azijn en citroensap zijn hiervoor heel doeltreffend.
  • Laat de luieremmer na de uitgebreide poetsbeurt een of twee dagen goed luchten.
  • Heb je nog geen luieremmer, koop dan een luieremmer die niet uit kunststof vervaardigd werd.

Ubbi Luieremmer – Grijs

De Ubbi luieremmer is gemaakt van gepoedercoat staal. Dit materiaal absorbeert, in tegenstelling tot kunststof, geen vieze geurtjes waardoor de luieremmer zelf niet blijft stinken. Deze luieremmer blijft door zijn afsluitdeksel met rubberen ring altijd goed gesloten waardoor nare geuren zich niet door de kamer kunnen verspreiden. Voor deze luieremmer zijn speciale Ubbi-zakken verkrijgbaar die biologisch afbreekbaar zijn. Helemaal handig is het kinderslot waardoor vieze luiers voor ondernemende peuters goed opgeborgen blijven.

DiaperPail luieremmer Steel – Mint

De DiaperPail luieremmer werd vervaardigd uit staal en aluminium. Ook deze twee materialen absorberen geen geuren. Deze luieremmer is niet alleen een heel handig exemplaar dat heel eenvoudig is in gebruik, maar heeft ook nog eens een heel aantrekkelijk design. De flexibele rubberen sluitingen voorkomen dat geurtjes ontsnappen.

Conclusie

Als een luieremmer blijft stinken, dan kan een goede poetsbeurt en een goede verluchting dit probleem verhelpen. Als het even kan, ga dan voor een luieremmer die vervaardigd is uit een ander materiaal dan kunststof.