Luieremmer kopen hier moet je op letten

baby's face

zaya odeesho op Unsplash

Tim Forster op 5 oktober 2015

Je hebt besloten de knoop door te hakken en een luieremmer te kopen. Een goede beslissing, want vieze geurtjes in de kinderkamer zijn niet prettig. Een luieremmer kopen hoeft geen tijdrovende beslissing te zijn. Er zijn echter enkele dingen waar je op moet letten voordat je een dergelijk product aanschaft. Lees hieronder onze tips voor het kopen van een luieremmer.

Prijs

Het eerst waar je naar kijkt is natuurlijk de prijs van de luieremmer. Je kunt natuurlijk meteen bij de HEMA een goedkope luieremmer kopen, maar zoals zo vaak kan goedkoop duurkoop worden. De prijzen van de emmers liggen ver uit elkaar. Je hebt al een luieremmer voor minder dan € 25 (bijvoorbeeld [bcs_product q=sangenic]de Sangenic[/bcs_product]). Er zijn echter ook luieremmers daar betaal je meer dan € 50 (zie [bcs_product q=diaper champ]de DiaperChamp[/bcs_product]) voor. Het belangrijkste verschil is één de kwaliteit en ten tweede of de emmer navulcassettes of folie gebruikt. Zo komen we bij ons tweede punt.

Navulling

De hamvraag als het gaat bij het kopen van een luieremmer. Er bestaan twee typen luieremmer, eentje met en eentje zonder navulling. Deze navulling kan bestaan uit navulcassettes of foliën. In ieder geval wordt om de luier een folie automatisch een folie gelegd. Zo kunnen bijna geen nare luchtjes ontsnappen. Nadeel is dat deze navulcassettes behoorlijk prijzig kunnen zijn ( [bcs_product q=sangenic navulling]Navulcassettes van Sangenic kosten € 35[/bcs_product]). De luieremmers met navulling zijn in aanschaf best goedkoop, maar door de navullingen wordt dit voordeel ten opzichte van het andere type teniet gedaan. Wij raden dan ook een luieremmer zonder navulling aan te kopen. Deze zijn dan wel niet helemaal geurloos, maar geurloos genoeg. Een voorbeeld van een goede luieremmer is de [bcs_product q=ubbi luieremmer]UBBI[/bcs_product].

Capaciteit

Voor de meeste huishoudens is een normale grootte van een luieremmer voldoende. Een normale capaciteit is tussen de 25 en 30 luiers. Je zult de emmer dan om de 3-4 dagen moeten legen. Woon je echter in een flat op de negende verdieping en je wilt niet om de 3 dagen beneden de luieremmer legen. Denk erover na om een grotere versie luieremmer te kopen. De [bcs_product q=diaperchamp medium]DiaperChamp Medium[/bcs_product] kan 50 luiers aan. Als je op een kinderopvang of creche werkt, dan is een grote versie zeker aan te raden.

Wij hopen dat je nu beslagen ten ijs komt, als het gaat om een luieremmer kopen. Je weet in ieder geval waar je goed op moet letten. Veel plezier met het kopen van je luieremmer. Kijk ook eens in onze luieremmertest naar enkele goede merken en modellen.