Luieremmer ervaringen

baby's face

zaya odeesho op Unsplash

Tim Forster op 6 mei 2019

Luiers zorgen voor een berg afval en geurhinder. Om te voorkomen dat je telkens naar buiten moet lopen met een vieze luier is een luieremmer een prima oplossing. Een luieremmer kun je vergelijken met een gewone vuilnisemmer. Het grote verschil is dat een luieremmer voorkomt dat vieze geurtjes zich door het huis gaan verspreiden.

Er bestaan verschillende soorten luieremmers. Sommige luieremmers beschikken over een speciaal luchtdicht afsluitsysteem, andere luieremmers maken gebruik van speciale cassettes die elke luier luchtdicht en apart verpakken zodat de geurhinder in huis beperkt blijft. Welke luieremmer het beste bij jou past, zal van je eigen situatie afhangen. Om je alvast wat te helpen om een keuze te maken uit het uitgebreide gamma luieremmers hebben wij enkele ervaringen gebundeld.

Tommee Tippee Sangenic Tec luieremmer – Wit

  • Met de Tommee Tippee luieremmer ruikt het huis helemaal niet meer naar babypoep. Ook de luieremmer zelf ruikt gewoon neutraal en dat komt door de speciale zakken. Je doet de luier in de emmer en met het deksel duw je de luier naar beneden. Als je daarna nog even aan de draaischijf draait, dan wordt de luier verpakt en verspreiden er zich geen geurtjes meer.
  • Cassette vervangen is ook zo gedaan, dat is niet meer werk dan een gewone afvalzak vervangen. Ik kan het iedereen aanraden!
  • Onze zoon is nu 5 weken oud en we hebben afgelopen week de cassette voor het eerst moeten vervangen. Alles is geurvrij en we ruiken de stinkende luiers helemaal niet meer. Draaien doen wij alleen bij de echt stinkende poepluiers, verder niet. Misschien dat dit ook scheelt in het verbruik van de cassette.

DiaperPail Mint Luieremmer met speciale luiersluis uit aluminium

  • Geen stinkende emmers met luiers meer. Zelfs tijdens het vervangen van de zak geeft weinig stank. Deze Diaperpail luieremmer hadden we meteen moeten aanschaffen, en niet een half jaar in de stank aanrommelen met een simpele luieremmer.
  • Deze luieremmer is van aluminium en daar kan de geur van vieze luiers niet intrekken. Je kan in deze luieremmer gewone vuilniszakken doen. Ik heb deze luieremmer nu 2 maanden en zou geen andere meer willen. De hoogte is super, het systeem werkt helemaal top en geen geur van vieze luiers.

Ubbi Luieremmer Lichtroze

  • Wij zijn zo tevreden van de dat we beslist hebben er zelfs een tweede te kopen. Het ontwerp is slank en elegant, niet van die on-esthetische plastic ondingen.
  • Doordat je zowat elke zak er kan in hangen hoef je niet in dure cassettes te investeren zoals bij andere dure leading brands.
  • Het belangrijkste voordeel van deze Ubbi luieremmer is dat deze werkt met standaard vuilniszakken. Deze luieremmer is mooi, handig in het gebruik, en zolang hij dicht is, geurvrij.

Tot slot

Elke luieremmer heeft zijn bijzondere kenmerken. Algemeen kan gesteld worden dat alle luieremmers hun taak naar behoren vervullen, namelijk het huis geurvrij houden.