Luieremmer als incontinentie-emmer voor verzorgingshuizen

baby's face

zaya odeesho op Unsplash

Tim Forster op 3 april 2018

Bij het woord luieremmer denken de meeste mensen meteen aan een luieremmer voor de luiers van baby’s. Toch zijn er ook volwassenen die om de een of andere reden luiers dragen; mensen die lange tijd in een coma liggen, die verlamd zijn geraakt of ouderen die aan ouderdomsincontinentie lijden.

Top 5 luieremmers van november 2022

Luieremmer als incontinentie-emmer voor verzorgingshuizen

Daar waar iedereen het normaal vindt dat baby’s luiers dragen, ligt dat bij volwassenen soms gevoeliger. Incontinente personen hebben vaak een zekere schroom over hun aandoening – we willen immers allemaal zo lang mogelijk gezond blijven en voor onszelf kunnen zorgen – en ook de buitenwereld voelt hierbij een zekere gêne. Iedereen weet dat luiers geurtjes met zich meebrengen. Deze gewoon in de prullenbak gooien is dan ook geen goed idee. Vaak blijft de geur hangen in huis of in de kamer wat de verlegenheid nog groter maakt. In dit geval is een luieremmer dan ook een prima oplossing. Niet alleen voor mensen die nog thuis verblijven, maar ook als incontinentie emmer voor verzorgingshuizen.

DiaperChamp

Een luieremmer die het in verzorgingshuizen heel goed doet is de DiaperChamp. Deze bestaat in verschillende maten: regular, medium en large. Incontinentieluiers zijn groter dan deze van baby’s en een groter model luieremmer is dan ook bijzonder handig. Het deksel heeft een speciaal klapmechanisme zodat je de luier in de luieremmer kan gooien, zonder dat de geur blijft hangen.

In aankoop is deze luieremmer misschien wat duurder dan andere exemplaren, maar daar staat tegenover dat je er geen speciale zakken voor hoeft te kopen. Een gewone vuilniszak volstaat.

DiaperPail

Een andere luieremmer die perfect geschikt is als incontinentie-emmer voor verzorgingstehuizen is de DiaperPail. Dit is een iets kleiner exemplaar, maar daarom niet minder geschikt voor grote luiers.

Deze luieremmer is gemaakt van staal en aluminium. Deze stoffen houden, in tegenstelling tot sommige kunststoffen, helemaal geen geurtjes vast. Ook de sterke en flexibele rubberen sluitingen voorkomen dat geurtjes ontsnappen. De zakken zijn bijzonder makkelijk uit de luieremmer te nemen en in de emmer te plaatsen.

Met een luieremmer zijn vieze geurtjes zowel thuis als in een verzorgingshuis voorgoed verleden tijd.