Koopgids voor luieremmer

selective focus photography of baby holding wooden cube

Colin Maynard op Unsplash

Tim Forster op 2 januari 2016

Door het doornemen van alle voor- en nadelen zijn vele toekomstige ouders ervan overtuigd dat de aankoop van een luieremmer een prima idee is. Een luieremmer komt dan ook op heel wat geboortelijstjes voor. Een luieremmer is immers een heel praktisch en handig voorwerp om in huis te hebben. Een luieremmer is makkelijk. Je weet altijd meteen wat je met een vieze luier moet aanvangen. Een luieremmer is hygiënisch. Het gebruik ervan vermijdt dat de vieze luchtjes van een vuile luier zich door de kamer verspreiden.

Uiteraard bestaat er een heel uitgebreid assortiment aan luieremmers. Luieremmers bestaan in verschillende maten, kleuren, systemen, uitvoeringen en prijsklassen. De keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen en van het budget dat je wilt spenderen aan een luieremmer.

Bekijk hier de vijf beste luieremmers van 2018

Om een goede keuze te kunnen maken, vind je hier alle soorten nog even op een rijtje. Luieremmers met een cassette systeem kunnen iedere luier apart verpakken en werken vaak met een doordraaisysteem. Je werpt de vieze luier in de emmer en draait aan een hendel waardoor de luier in een zakje terechtkomt. Het meest bekende merk in deze soort luieremmers is de Tommee Tippee – Sangenic Hygiëne Plus. De Sangenic Hygiëne Plus luieremmer is goedkoop in aankoop, maar de navulcassettes vallen duur uit. Het voordeel is wel dat de luiers luchtdicht verpakt worden, waardoor er absoluut geen geurtjes vrijkomen. De meeste klanten zijn zeer tevreden over deze luieremmer. Het grootste struikelblok voor de meeste klanten is inderdaad de prijs van de navulcassettes.

Er bestaan ook luieremmers die met een gewoon cassettesysteem werken waarbij de luiers niet afzonderlijk en luchtdicht worden verpakt. Over het algemeen zijn deze luieremmers goedkoop in aankoop maar door de dure prijs van de navulcassettes is de aankoop van dit soort luieremmers op lange termijn niet zo interessant.

Enkele voorbeelden van dit soort luieremmers:

Angelcare

De Angelcare luieremmer heeft een gemiddelde aankoopprijs. Hij beschikt over een speciaal ontwikkeld afsluitsysteem die alle geurtjes optimaal blokkeert. Bovendien heeft deze luieremmer een pedaal, waardoor je het afsluitdeksel niet hoeft aan te raken. Deze luieremmer is heel gebruiksvriendelijk door de ergonomische hoogte van 70 cm. De navulcassettes zijn nogal duur. Als alternatief kan je gewone vuilniszakken gebruiken die je om de lege cassette vastmaakt.

Korbell

De Korbell luieremmer is goedkoop in aankoop en maakt ook gebruik van navulcassettes. Ook bij deze luieremmer kan je gewone vuilniszakken om de lege cassette vastmaken, waardoor je wat kan besparen. Deze luieremmer heeft ook een pedaal waardoor het niet nodig is het deksel aan te raken en je de handen vrij kan houden.

Hema luieremmer

De Hema luieremmer heeft een gemiddelde prijs. Ook hier weer dezelfde opmerking: de navullingen vallen nogal duur uit. De meeste klanten zijn wel tevreden over de mate waarin deze luieremmer geurtjes tegenhoudt.

Luieremmers met een luchtdicht afsluitsysteem lijken op een gewone vuilnisemmer maar hebben een speciaal deksel dat wel lucht in de luieremmer laat maar er voor zorgt dat er geen lucht uit de emmer kan ontsnappen. Dit soort luieremmers zijn meestal iets duurder in aankoop, maar dit is een éénmalige kost. Je hoeft er immers geen dure navulzakken voor te kopen. Je kan de gewone vuilniszak blijven gebruiken.

Enkele voorbeelden van dit soort luieremmers:

Diaperchamp

De Diaperchamp luieremmer is niet goedkoop in aankoop, maar op lange termijn kan je toch geld besparen doordat je geen speciale zakken hoeft te kopen. De luieremmer is makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te maken. De Diaperchamp bestaat in drie verschillende maten. De meeste klanten zijn over het algemeen heel tevreden over deze luieremmer. Sommige klanten klager erover dat deze luieremmer niet helemaal geurloos is. Andere klanten vinden de luieremmer dan weer wat onhandig in gebruik.

Ubbi

Deze luieremmer is duurder in aankoop dan de meeste luieremmers. Het voordeel van deze luieremmer is dat hij niet gemaakt is uit kunststof maar uit gepoedercoat staal wat absoluut geen geurtjes absorbeert. De emmer zelf gaat dus na verloop van tijd niet zo stinken als een kunststofemmer, waardoor je deze minder vaak moet schoonmaken. Ook bij deze luieremmer kan je gewone huisvuilzakken gebruiken. Als je milieubewust bent, kan je echter ook de speciale biologisch afbreekbare of herbruikbare Ubbi-zakken kopen. De beoordelingen over deze luieremmer zijn unaniem: de beste in zijn soort, maar duur in aankoop.

Eigenlijk is het niet aan te raden een te grote luieremmer te kopen. Grote luieremmers zijn vaak duurder in aankoop en uiteindelijk is het niet de bedoeling zoveel mogelijk vieze luiers te verzamelen. Als je een luieremmer niet om de twee of drie dagen leegmaakt, gaat die stinken. Een te groot aantal vieze luiers verzamelen in een grote luieremmer is dus geen goed idee. De bedoeling van een luieremmer is juist de geur te beperken. Verzamel je teveel vieze luiers, dan krijg je toch vieze geurtjes in huis en dan ben terug bij af.