Tim Forster op 5 februari 2016
Na negen maanden wachten ligt jouw nieuwe zoon of dochter eindelijk in jouw armen. Na enkele dagen in de kraamkliniek kijk je er al gauw naar uit om met jouw kleintje naar huis te gaan. De eerste dagen kan je nog beroep doen op een kraamhulp. Ook bij een thuisbevalling komt de kraamhulp regelmatig aan huis. Deze eerste dagen is deze hulp meer dan welkom. Hierdoor kan je de eerste dagen ten volle genieten van jouw nieuwe spruit. Na deze periode sta je er als kersverse ouder echter alleen voor. Dan pas ga je merken dat een kleine baby in huis niet altijd rozengeur en maneschijn is. Een baby’tje brengt naast warmte en gezelligheid in huis ook een heleboel praktische beslommeringen met zich mee. Een baby’tje is een hulpeloos wezentje dat voor alles op jou aangewezen is. De eerste weken staan dan ook volledig in het teken van de verzorging van jouw oogappeltje.
Een hoop vieze luiers per dag
Een gezonde baby bepaalt zelf wanneer hij honger heeft. Daarom is het belangrijk de baby te voeden wanneer hij er zelf om vraagt. De eerste weken zal jouw baby gemiddeld 6 tot 8 keer drinken. Als je kiest voor flesvoeding vraagt dit uiteraard heel wat werk. De flesjes moeten klaar gemaakt worden, schoongemaakt worden en gesteriliseerd worden. Heel wat gedoe met babyflesjes dus. Als mama kan je dit werk uiteraard ook doorgeven aan de trotse papa. Als je kiest voor borstvoeding heb je natuurlijk niet zoveel werk met flesjes. Maar dan moet mama uiteraard telkens wel de tijd nemen om de baby rustig te laten drinken. Al deze voedingen vragen ook een heleboel verversingen van baby’tje zijn luier. Niets is zo zacht als de huid van een baby’tje. Zijn huidje is echter ook heel gevoelig. Daarom is het belangrijk na elke voeding de baby een propere luier te geven.
Een geurloze luieremmer: dé oplossing voor vieze luiers
Een hoop vieze luiers per dag dus Deze vieze luiers vragen om een doeltreffende oplossing. Je kan na elke verversing de luier natuurlijk in de vuilnisbak gaan gooien. Doeltreffend, maar niet zo praktisch. Het is echt niet leuk om telkens naar buiten te lopen met een vieze luier. Een vieze luier in huis laten liggen tot je naar buiten gaat is ook al geen goed idee als je jouw huis fris en hygiënisch wilt houden. Dé ideale oplossing voor vieze luiers is een geurloze luieremmer.
Als je kiest voor een geurloze luieremmer kan je de vieze geurtjes in jouw woning op een praktische manier beperken.
Geurloze luieremmers
Een eerste voorbeeld van een luieremmer met navulcassettes is de Tommee Tippee Sangenic Hygiene Plus. Deze geurloze luieremmer heeft een doordraaisysteem waardoor elke luier afzonderlijk en luchtdicht verpakt wordt. Hiermee is de Sangenic Hygiene Plus één van de beste luieremmers om vieze luiers op een hygiënische manier op te ruimen. De Tommee Tippee Sangenic maakt definitief een einde aan vieze geurtjes. De vieze geurtjes verspreiden zich niet langer door het huis. Bovendien ruikt het ook niet langer vies aan de afvalcontainer omdat elke luier afzonderlijk wordt verpakt. Deze luieremmer beschikt ook over een speciale bacteriedodende folie, wat de hygiëne ten goede komt. De luieremmer heeft een inhoud van ongeveer 28 luiers. De gemiddelde prijs voor deze luieremmer is 20 Euro. Dit is in aankoop helemaal niet zo duur. Je moet natuurlijk ook de speciale navulcassettes kopen. Deze kosten gemiddeld 25 Euro voor 3 navulcassettes. Deze navulcassettes hebben de beste meerlaagse anti bacteriële folie ooit. Deze folie doodt 99% van de bacteriën wanneer deze in aanraking komen met de folie.
De Angelcare pedaalluieremmer is een tweede voorbeeld van een geurloze luieremmer met navulcassettes. Deze luieremmer heeft een voetpedaal waardoor je jouw beide handen vrij kan houden. Voor deze luieremmer bestaan speciale plastic zakken waardoor er geen vieze luchtjes vrijkomen wanneer je deze opent. Je kan in de luieremmer makkelijk tussen de 16 en 38 luiers kwijt, afhankelijk van de grootte van de luiers. Als de luieremmer vol is, kan je de zak lossnijden van de cassette. Deze cassettes hebben 4 maal minder verbruik van plastic dan gewone luieremmers. De cassettes voor deze luieremmer zijn ook bij verschillende online winkels te verkrijgen. De cassettes van het merk HEMA zijn ook geschikt voor deze luieremmer. De Angelcare luieremmer is verkrijgbaar in het wit met een mintgroen pedaal. Deze luieremmer is te koop voor 39,50 Euro. Voor een 3-pack navullingen betaal je op sommige online websites slechts 25 Euro.
Eindeloze tochtjes naar de vuilnisbak zijn met een luieremmer dus verleden tijd. Als je bovendien kiest voor een geurloze luieremmer met navulcassettes hoef je je ook niet langer zorgen te maken over vieze luchtjes in huis. De geurloze luieremmer: de perfecte oplossing.