Waar op te letten bij een luieremmer?

kid sitting beside round cake close-up photography

Henley Design Studio op Unsplash

Tim Forster op 6 december 2018

Vieze luiers kunnen voor heel wat geuroverlast zorgen, dat zal elke ouder wel weten. Vooral als je deze vieze luiers in de gewone afvalemmer gooit, kan de geur zich door het hele huis verspreiden en vrij lang blijven hangen. Met een luieremmer in huis ben je voorgoed van deze vieze geurtjes in huis verlost.

Top 5 luieremmers van november 2022

Een luieremmer is de ideale oplossing om je huis hygiënisch schoon en fris te houden, maar waar moet je nu precies op letten bij een luieremmer?

Luieremmer versus gewone afvalemmer

Het grote verschil tussen een luieremmer en een gewone afvalemmer is dat een luieremmer over een speciaal systeem beschikt dat voorkomt dat vieze geurtjes zich door de kamer gaan verspreiden.

Sommig luieremmers hebben een speciaal luchtdicht afsluitsysteem dat ervoor zorgt dat er geen lucht uit de luieremmer kan ontsnappen. Andere luieremmers zijn dan weer uitgerust met cassettes die elke luier apart en luchtdicht verpakken. Beide luieremmers hebben zo hun voor- en nadelen. Luieremmers met cassettes zijn iets duurder in gebruik omdat deze je telkens navulcassettes met zakjes moet kopen, maar de geur blijft wel beperkt, ook als je de emmer leegmaakt. Bij luieremmers met een luchtdicht afsluitsysteem kun je gewone huisvuilzakken gebruiken wat een stuk goedkoper is. Maar als je deze volle zakken eruit haalt, kan dit wel behoorlijk stinken.

Meer weten over luieremmers en hun voor- en nadelen: bezoek de homepage van www.luieremmer.net en zoek in de verschillende rubrieken een onderwerp waar je meer wilt over te weten komen.

Tommee Tippee Sangenic Tec luieremmer – Wit

De Tommee Tippee Sangenic Tec is een luieremmer die werkt met cassettes waarbij elke vieze luier apart en geurvrij verpakt wordt. Met het Easi-Push-Systeem wordt elke luier automatisch naar beneden geduwd als je het deksel sluit. Deze luieremmer die je voor ongeveer 20 euro al kunt kopen, heeft een capaciteit van ongeveer 28 luiers. Ook interessant bij de Tommee Tippee Sangenic Tec luieremmer is de speciale bacteriedodende folie. De luieremmer is niet duur in aankoop, maar omdat deze alleen met specifieke navulcassettes werkt wordt deze na verloop van tijd wel prijzig in gebruik.

Diaperchamp regular Luieremmer – Wit

De aankoopprijs van de Diaperchamp regular luieremmer is vrij hoog (net geen 60 euro), maar daar tegenover staat dat deze in gebruik veel goedkoper is dan andere luieremmers. Je hebt er immers geen speciale navulcassettes voor nodig; een gewone huisvuilzak volstaat om vieze luiers toch op een hygiënische manier op te bergen. Vieze geurtjes blijven in de luieremmer omdat deze door het gepatenteerde klapmechanische in het deksel hermetisch afgesloten wordt. In deze luieremmer kunt je ongeveer 30 vieze luiers kwijt.

Tot slot

De bedoeling van een luieremmer is om vieze geuren vast te houden zodat deze zich niet door het hele huis verspreiden. Niet alle luieremmers werken door middel van eenzelfde systeem. Hoe een luieremmer precies werkt is dan ook een van de criteria waar men op kan letten bij de aankoop van een luieremmer.